Sint-Janswandeling_Kachtem wandelkaart

De sint-Janswandeling

De werkgroep van de Sint-Jansverering is trots jullie een nieuwe wandeling in Kachtem te kunnen voorstellen: DE SINT-JANSWANDELING, naast de bestaande wandeling “Tussen Mandel en Oosthoek” Info hierover op de website van de stad Izegem. Een flyer van Sint-Janswandeling werd ook opgenomen in een wandelbox van Stad Izegem.

Opzet van de Sint-Janswandeling was om alle kapellen in Kachtem in de wandelroute op te nemen. In een basislus hebben we 9 kapellen, in lus twee, die deels over grondgebied Emelgem loopt, nog een hoevekapel en een staakkapelletje.
Een passage in het Rhodesgoed en het natuurgebied kon in de wandeling niet ontbreken. Daarom is een extra groene lus ingelast van ongeveer 1 km, met als vertrekpunt “het mooiste natuurplekje van je gemeente”.

De wandeling start aan de Sint-Jan de Doperkerk van Kachtem. De basislus is bijna 8 km lang. De groene lus 1 km en lus 2: 2,6 km. Samen goed voor ongeveer 11 km wandelplezier. De Sint-Janswandeling werd voor het eerst ingewandeld op zondag 21 juni 2015.

Herbronning: kunstwerk van WillyPeeters_Kachtemsplein
Herbronning van WillyPeeters
Sint-Janswandeling windmolens Kachtem
Windmolens Kachtem